top of page

De 4xT Methode is een nieuwe behandelmethode gericht op gewrichtsklachten met een effectiever resultaat. Deze methode is ontwikkeld door Fysio Physics. De 4 T’s staan voor: Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Iedere klacht wordt op basis van dit stappenplan behandeld met een passend 4xT protocol. De 4xT Methode combineert nieuwe manuele technieken en nieuwe tape technieken. Deze methode kan naast gewrichtsklachten, ook toegepast worden bij longziekten, revalidatie COVID-19, revalidatie na kanker en behandeling van littekenweefsel

ST-IEK-07.jpg
ST-IEK-10.jpg
ST-IEK-02.jpg
ST-IEK-08.jpg
ST-IEK-05.jpg

Bij de 4xT Methode wordt iedere lichamelijke klacht holistisch benaderd en volgens een vast stappenplan behandeld. Voordat er behandeld wordt, zal de fysiotherapeut testen welke techniek en/of oefening juist is. Op deze manier zullen de behandelingen altijd effectief zijn en zal er direct resultaat zijn. Bovendien wordt op deze manier de oorzaak snel opgespoord en aangepakt met een blijvend resultaat.

ST-IEK-10.jpg

Testen: Door middel van sneltesten bekijkt de fysiotherapeut wat de voorkeursrichting van de behandeltechniek en oefening wordt.

 

Triggeren: Aan de hand van specifieke manuele technieken worden de botstukken, gewrichten, zenuwvezels, organen, bindweefsel en bloedvaten in de juiste richting gepositioneerd.

 

Tapen: Aan de hand van de sneltest wordt het botstuk en de spier-bindweefsel structuur in de voorkeurs richting ‘’ingestuurd’’ door middel van elastische tape.

 

Trainen: Op moment dat het lichaam pijnvrij is na de behandeling, wordt er samen met de fysiotherapeut gekeken naar gerichte oefeningen voor een blijvend resultaat.

bottom of page