top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

WAT IS JULLIE PROCEDURE VOOR NIEUWE PATIËNTEN VOOR FYSIOTHERAPIE?

De eerste afspraak wordt gebruikt om de klachten goed in beeld te krijgen. Dit betekent dat er een anamnese wordt afgenomen en een fysiotherapeutisch onderzoek plaatsvindt. Vervolgens wordt op basis van deze gegevens een behandelplan opgesteld en met u doorgenomen. Wij raden altijd aan om bij uw eerste consult een dubbele afspraak in te plannen, zodat wij u direct kunnen behandelen.

HOELANG DUURT EEN BEHANDELING?

Indien u bij de eerste behandeling een dubbele afspraak boekt zodat wij u direct kunnen behandelen is deze afspraak 45-60 minuten. normaliter duurt een behandeling 20-30 minuten.

HEB IK EEN DOORVERWIJZING VAN EEN HUISARTS NODIG?

U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak bij ons te kunnen maken. Mocht na de intake en het lichamelijk onderzoek toch blijken dat dit om een chronische aandoening gaat, kan deze alsnog aangevraagd worden bij uw huisarts of specialist.

HEB IK RECHT OP CHRONISCHE FYSIOTHERAPIE?

MOET IK IETS MEENEMEN NAAR DE BEHANDELING OF TRAINING?

Bij de eerste afspraak neemt u uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee. Daarnaast dient u bij iedere behandeling of training een schone handdoek mee te nemen.

Indien u een chronische aandoening heeft hoeft dit niet te betekenen dat u recht heeft op een chronische indicatie, deze moet voorkomen op de lijst met chronische aandoeningen. Staat uw aandoening op de chronische lijst? Dan heeft u vanaf de 21e behandeling recht op fysiotherapie vergoed uit uw basisverzekering*. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft zijn deze kosten voor eigen rekening. 

* Bij vergoedingen vanuit de basisverzekering wordt altijd eerst het eigen risico aangesproken. 

bottom of page