top of page
Een yogamat opvouwen

Perfect Pilates

Heb je lichamelijke klachten waardoor je wordt beperkt? Vindt je fitness leuk maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of doe je al enige tijd aan kracht training maar ervaar en/of zie je nog weinig resultaat? Wellicht is Medisch fitness bij ons dan wel iets voor jou! 

.

Rekken op een mat

Wat is Perfect Pilates?

Pilates is een bewegingsmethode welke is ontwikkeld door Joseph Pilates (1880-1967). Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Joseph Pilates geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. ‘Breathing is the first act of life and the last’ Joseph Pilates. Hierdoor ontwikkelde hij een unieke serie fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Wat de bewegingsmethode van Pilates bijzonder maakte, is dat Pilates er in geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor we minder last van slijtage krijgen. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.

Pilates noemde dat centrum, het ‘powerhouse’.

Waarom Pilates?

Pilates heeft veel voordelen, want je kan de principes van Pilates in elke andere training benutten. Maar ook voor het herstel van blessures of bij bijvoorbeeld rugklachten is Pilates bij uitstek geschikt omdat je heel gecontroleerd je spieren traint.


8 voordelen van de Pilatesmethode:
 

  • versterking buikspieren

  • stabilisatie van de wervelkolom

  • verbeterde houding

  • verbeterde balans; lichamelijk én geestelijk

  • verbeterde lenigheid

  • betere coördinatie

  • versterking zelfbewustzijn

  • soepelere bewegingen

1x per week                €45

2x per week

1x per week

2x per week

Intake

Pilates Exercise

Prijzen

bottom of page